Директор видавництва продавав підроблені журналістські посвідчення та дозволи на зброю

Screenshot_20220531-094058_Chrome

Зловмисник продав понад 800 документів, зокрема прескарти нібито акредитовані Міноборони.

У Києві викрили схему масового виготовлення та продажу підроблених журналістських посвідчень та прескарт, яку налагодив директор видавництва в Оболонському районі.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Чоловік рекламував продаж фейкових документів на власному вебсайті. За гроші у видавництві директор виготовляв довідки для оформлення дозволу на травматичну зброюспеціальні перепустки та інші документи, які підтверджують статус журналіста особам, які не мають жодного відношення до журналістської діяльності.

Крім цього, за бажанням клієнта правопорушник виготовляв прескарти, що нібито акредитовані Міністерством оборони України. Вартість підробленого посвідчення становила від трьох до п'яти тисяч гривень залежно від терміну його дії.

За попередніми даними, послугами фігуранта скористалися близько 800 клієнтів. Під час обшуків було вилучено понад 400 готових до збуту підроблених посвідчень, посвідчення громадської організації, 50 довідок на отримання травматичної зброї, державні номерні знаки, посвідчення на ім’я дружини фігуранта, видане так званою "ЛНР".

Зловмиснику загрожує до п'яти років позбавлення волі. Слідчі дії тривають. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: