окупаційна влада Криму забрала пункти тимчасового розміщення «українських біженців» з курортних міст

282158645_1331130957375908_4507553022232152042_n
Фото: Людмила Денісова

У тимчасово окупованому Криму псевдовлада вирішила відмовитись від пунктів тимчасового розміщення українських переселенців, яких самі ж примусово вивезли до тимчасово контрольованих загарбниками територій України.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у вівторок, 31 травня.

Базувались такі пункти у курортних містах півострова.

Тепер українців, яких примусово депортували до тимчасово окупованого Криму, розміщують лише у прикордонних населених пунктах. Роблять це для того, щоб громадян можна було відправити до рф.

Окрім цього, каже Денісова, для людей, яких вивезли на територію тимчасово окупованого Криму, встановлено обмежений термін перебування у цих пунктах.

«Утримання примусово вивезених з тимчасово окупованих територій громадян з проукраїнською позицією на території Криму є небезпечним для «русского мира». Люди розповідають, що насправді відбувається на материковій частині України, про воєнні злочини та намагання рашистів знищити українську націю. Таким чином, інформація від свідків війни змінює думку кримчан та ставлення до російського вторгнення в Україну. І це має сильніший вплив, ніж російська пропаганда», - йдеться в повідомленні омбудсменки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: