рівень загрози з боку білорусі є зрозумілим, - РНБО

данілов

Українська влада пильно відслідковує ймовірний рівень загрози щодо вторгнення білоруської армії.

Про це повідомив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данідов в інтерв'ю «Укрінформу», оприлюдненому 31 травня.

Він каже, що уряд стежить за усіма заявами самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка та розуміє загрозу, яка може існувати з цього боку.

«На жаль, там, окрім цього рішення, вже розташовані російські «Іскандери», і рівень загрози з того боку нам зрозумілий», - сказав він, коментуючи створення у білорусі нового оперативного командування південне.

На запитання, чи зможемо ми тримати оборону на білоруському напрямку, Данілов сказав: «Це залежить від нашого війська, від багатьох факторів...

Перед війною було багато нарад у президента з військовими, і на питання Володимира Олександровича (Зеленського - ред.), чи зможемо ми утриматися, генерал (Валерій) Залужний відповів доволі чітко, що тільки бій це може показати. Так само, відповідаючи на ваше питання, я можу сказати: тільки бій може показати підготовку наших Збройних Сил».

Напередодні самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заговорив про ймовірну війну на території країни. На тлі цього у білоруській армії створюють нове оперативне командування «південне».

Міноборони України неодноразово фіксувало причетність білорусі до війни проти України. Зокрема російські окупанти користуються інфраструктурою країни для здійснення ракетних обстрілів по Україні. Також з білорусі постачають паливно-мастильні матеріали для ворожої техніки, а самопроголошений президент лукашенко дозволив перевозити ракети російських окупантів білоруською залізницею.

Згідно з міжнародно-правовими актами, агресором можна вважати «країною, яка надає свій повітряний простір, свою територію для ударів по третій країні, зазначають у Генштабі ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: