Медведчуку загрожує до 15 років ув'язнення, справу щодо держради передали до суду

медведчук

Держбюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо підозри у держзраді нардепа Віктора Медведчука. Обвинувальний акт скерували до суду.

Про це повідомили у пресслужбі відомства в четвер, другого червня.

Нагадуємо, Медведчук допомагав росії у веденні інформаційної війни проти України й консультував щодо розповсюдження серед українців російських наративів.

Окрім цього, нардепа підозрюють у передачі країні-агресорці інформації щодо розташування секретного підрозділу Міністерства оборони України. Упродовж 2015-2020 років Медведчук також допомагав представникам із рф проводити підривну діяльність проти України, зазначають у Офісі Генерального прокурора України.

Прокурори також повідомляють, що 2015 року нардеп спряв росії у розграбуванні національних цінностей у тимчасово окупованому Криму, зокрема передавав документи для незаконного видобутку нафти й газу в Прикерченському шельфі Чорного моря у виключній (морській) економічній зоні України. Ресурси цього родовища коштують понад 38 мільярдів гривень.

Так, Медведчука підозрюють у держаній зраді та замаху на розграбування національних цінностей у тимчасово анексованому Криму за попередньою змовою групою осіб. Загалом - у шістьох статтях Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт проти народного депутата спрямували до суду. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з можливою конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: