Переселенцям, які мешкають у Польщі, більше не виплачуватимуть допомогу

локдаун польща

Польський уряд більше не виплачуватиме допомогу українцям, які рятувались від війни. Виплати становлять 40 злотих на день (близько 276 гривень) на харчування та проживання. У країні вважають, що відтепер вимушені переселенці зможуть працевлаштуватись та забезпечувати себе самостійно. Допомогу скасовують наступного місяця, із липня.

Про це повідомляє Rzeczpospolita, посилаючись на заяву Міністерства внутрішніх справ Польщі.

Зі слів заступника очільника відомства Павела Шефернакері, водночас будуть і винятки. Каже, що пільги розширять для людей з інвалідністю, вагітних та багатодітних сімей.

Польський уряд гарантував пільги для вимушених переселенців із України на перші 60 днів, місяць тому, згідно із спецзаконом, дію продовжили ще на 60 днів, однак вже з першого липня нинішнього року виплати припинять.

«Ми виплачуємо величезні соціальні кошти — від 300 злотих на кожного до 500 і вище злотих на кожну дитину, та інші суми, що випливають із соціальної допомоги. Крім того, ми бачимо, що багато українців шукають роботу, знаходять її і з усім справляються. Ми хочемо стимулювати решту до активності. Чотири місяці повного захисту — це, на наш погляд, достатній термін», — сказав у пояснив виданню високопоставлений політик із партії «Право і справедливість».

Також таке рішення ухвалили через великі видатки на утримання українців. Наприклад, Сілезьке воєводство оцінило поточні видатки на 115 тисяч осіб у 190 млн злотих на місяць, із яких щоденні виплати по 40 злотих на людину становлять 160 млн злотих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: