росіяни окупували майже 20% українських територій, - Зеленський

afe7807-4ac6962-gettyimages-1211621272
ВІЙСЬКА РФ, ФОТО AFP/GETTY IMAGES/ ІЛЮСТРАТИВНЕ

російські окупанти за час повномасштабного вторгнення зайшли у понад три тисячі населених пунктів України, більшість із них вдалось деокупувати ЗСУ. Наразі росіяни мають тимчасовий контроль над майже 20% українських територій.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, звертаючись до політиків та народу Людксембургу у четвер, другого червня.

«російські війська зайшли у 3620 населених пунктів України. 1017 із них уже вдалося звільнити, ще 2603 належить звільнити. Станом на сьогодні під контролем окупантів перебуває близько 20% нашої території, майже 125 тис. кв км – це значно більше, ніж площа усіх країн Бенілюксу разом узятих», - сказав глава держави.

Нагадав, що росія розв’язала війну проти України ще вісім років тому й внаслідок загарбницьких дій з 2014 року до 24 лютого цього року контролювала майже 43 тис. кв км території – Криму та третини Донеччини й Луганщини.

Зеленський також розповів, що через російську збройну агресію в Україні забруднені близько 300 тисяч квадратних кілометрів. Ідеться про міни та снаряди, які не розірвалися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: