В Україні штрафуватимуть за куріння електронних сигарет у громадських місцях

images
Фото: УНН

Наступного місяця в Україні починають діяти нові обмеження для курців. У разі порушення - передбачається штраф.

Про це повідомила очільниця підкомітету з питань забезпечення епідемічної безпеки, боротьби із ВІЛ/СНІД та соціально небезпечними захворюваннями Комітету ВР з питань здоров'я нації Лада Булах.

Вона каже, що з одинадцятого липня нинішнього року набувають чинності норми, згідно із якими, куріння елктронних сигарет та засобів нагрівання у громадських місцях будуть заборонені.

В Україні прирівняли електронні сигарети, як от IQOS та glo, до звичайних сигарет. Їх не можна буде палити в громадських місцях.

Електронні пристрої для куріння буде заборонено використовувати у громадських місцях, зокрема кафе, барах, ресторанах, літніх майданчиках, таксі, вокзалах, аеропортах, зупинках громадського транспорту, ліфтах, підземних переходах, місцях загального користування житлових будинків, дитячих майданчиках тощо.

За порушення передбачені штрафи:

  • за продаж IQOS/glo та електронних сигарет неповнолітнім – загрожує 1020 гривень штрафу, за повторне порушення – 10,2 тисячі гривень;
  • за куріння електронних сигарет, IQOS/glo, кальянів у громадських місцях (крім кафе, барів, ресторанів) – 1000 гривень, за повторне порушення – 10 тисяч гривень;
  • за куріння у кафе, барах, ресторанах (для власників закладів) – 3000 гривень, за повторне порушення – 15 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: