У Херсоні лікарі масово відмовляються співпрацювати з російськими загарбниками

Screenshot_20220606-190116_Chrome

У тимчасово захопленому Херсоні лікарі масово відмовляються співпрацювати з російськими загарбниками.

Про це повідомляє громадська організація КримSOS.

«Лікарі у Херсоні масово відмовляються співпрацювати з окупантами. Наразі є інформація про те, що лікарі оформлюють відпустки або заяви на звільнення, щоб уникнути тиску з боку військових рф», - заявив голова правління КримSOS Денис Савченко.

Також стало відомо, що місцеві лікарні можуть перетворити на шпиталі для військових - щоб лікувати російських солдатів.

«У Херсоні окупанти намагаються перетворити одну з лікарень на воєнний шпиталь для російських солдатів. Однак, можливий варіант і вивезення обладнання. Представники окупаційної влади фотографують обладнання в медичних закладах», - додав Савченко.

Зазначається, що не відомо, якою є ситуація з ліками безпосередньо в медичних закладах. Раніше повідомлялося про те, що для цивільного населення вона критична - близько 90% аптек у Херсоні та області не працюють.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня президент росії путін підписав указ, згідно з яким росія надаватиме громадянство жителям тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей України за спрощеною процедурою.

У Херсонській облраді назвали це «паспортизацією під тортурами».

На Херсонщині загарбники блокують гуманітарні коридори, евакуацію, викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону закінчуються ресурси, зупинився бізнес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: