окупанти обладнують вогневі позиції біля Ізюма, щоб ЗСУ не здійснили контрнаступи, - зведення

війна
Фото з відкритих джерел ілюстративне

російські окупаційні війська продовжують обстрілювати населені пункти, складна ситуація залишається на Донбасі. Окрім цього, ворог на окремих напрямках збільшив інтенсивність обстрілів із авіації.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 06:00 середи, восьмого червня.

Головне про ситуацію по напрямках:

  • На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Щоб недопустити просування ЗСУ, продовжує мінування місцевості.
  • На Слов’янському напрямку противник веде штурмові дії, щоби покращити тактичне положення. Для недопущення проведення контрнаступу наших військ проводить інженерне обладнання вогневих позицій в районі населеного пункту Ізюм.
  • На Лиманському напрямку противник здійснив спробу розвідки боєм у напрямку населеного пункту Райгородок, успіху не мав, відійшов.
  • На Бахмутському напрямку противник збільшив інтенсивність застосування оперативно-тактичної та армійської авіації. Вів обстріли позицій наших підрозділів із мінометів, ствольної артилерії та реактивних ситем залпового вогню в районах населених пунктів Покровське, Берестове, Золоте-4, Врубівка, Травневе, Яковлівка і Доломітне. Завдав авіаударів вертольотами Ка-52 в районах населених пунктів Покровське, Відродження і Яковлівка.
  • В районі населеного пункту Нагірне, в результаті вогневого ураження, завданого українськими воїнами, ворог відійшов на раніше займані позиції.
  • На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти здійснювали інтенсивний вогневий вплив по позиціях наших підрозділів в районах населених пунктів Піски, Нью-Йорк, Любомирівка, Авдіївка, Новобахмутівка, Новоселівка, Вугледар, Оріхів, Комишуваха, Водяне, Первомайське, Мар’їнка, Опитне. Завдано авіаційного удару по Нью-Йорку та ракетного - по населеному пункту Курахове. з метою сковування дій наших військ та недопущення перекидання резервів Сил оборони на інші напрямки.
  • На Південнобузькому напрямку противник веде позиційну оборону. Зафіксовано артилерійські обстріли по районах населених пунктів Миколаїв, Долина, Таврійське, Кульбакіно, Біла Криниця, Трудолюбівка, Благодатне, Луч та Тополине.
  • На Бессарабському напрямку без суттєвих змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: