На росії хочуть скасувати постанову про незалежність Литви

Screenshot_20220608-191200_Chrome

У Російській Федерації хочуть скасувати постанову Державної Ради СРСР "Про визнання незалежності Литовської Республіки". Цей документ, на думку одного з депутатів РФ, був прийнятий незаконно.

Як повідомляють російські ЗМІ, до Держдуми вже внесли відповідний законопроект. Його ініціатором став депутат від партії "Єдина Росія" Євген Федоров. У пояснювальній записці чиновник пише, що нібито "після внесення поправок до Конституції країни Російська Федерація була визнана правонаступником СРСР на своїй території".

Далі депутат написав про референдум в Радянському Союзі, який провели в березні 1991 року. За його підсумками населення висловилося за збереження СРСР, як єдиної держави. А у вересні цього ж року на першому засіданні Державної Ради СРСР під головуванням президента СРСР Михайла Горбачова прийняли постанову Державної Ради СРСР № ГС-1 "Про визнання незалежності Литовської Республіки".

За словами Федорова, документ не можна назвати законним, оскільки він суперечить результатам референдуму. На момент написання новини влада Литви ніяк не прокоментувала російський законопроект.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: