Викрито ще вісьмох окупантів, причетних до загибелі десятьох людей у підвалі школи на Чернігівщині

images

Українські прокурори повідомили про підозру ще вісьмом російським окупантам, котрі тримали у заручках понад триста мешканців села на Чернігівщині. Через задуху, антисанітарію, голод та спрагу у підвалі місцевої школи померли десятеро цивільних.

Про це інформують у Офісі Генпрокурора.

Під час окупації Ягідного Чернігівського району впродовж березня теперішнього року росіяни насильно утримували у підвалі школи понад триста цивільних, серед яких було 77 дітей. При цьому підозрювані погрожували мешканцям села обстрілами і побиттями.

Перед тим, як помістити людей до підвалу, окупанти примушували їх роздягатися надворі догола у присутності інших мешканців села за мінусової температури повітря.

Водночас, військовослужбовці ЗС РФ забороняли здійснювати захоронення померлих у кількості, менше п’яти осіб, а за порушення цієї заборони відкривали вогонь із вогнепальної зброї по цивільних, які були вимушені ховатися у виритих могилах.

Раніше вже повідомлялося про встановлення і повідомлення про підозру першому військовослужбовцю армії країни-агресорки у вчиненні цього злочину.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: