Київські школи 1 вересня можуть недорахуватися до 50% своїх учнів

Screenshot_20220609-193657_Chrome

Від третини до половини київських дітей можуть не піти цього року до своїх рідних шкіл, оскільки через війну евакуювалися до західних областей або інших країн, свідчить опитування шкільних директорів.

Результати опитування опубліковані у статті Оксани Онищенко «Учителям може загрожувати звільнення».

«Є побоювання, що тих, хто забере документи з рідної школи, буде чимало. За попередніми даними, які ми отримали в неофіційній розмові з  вісьмома директорами київських шкіл різних районів і різного рівня престижності, може піти від третини до половини школярів», - йдеться у статті. 

Серед причин, які втримують батьків повертатися з дітьми до Києва: невизначеність через війну, яка все ще триває; небезпека відпускати дитину в школу, де немає належного бомбосховища; потенційна втрата роботи через економічну кризу; можливість для дитини закінчити іноземну школу, щоб потім вступити в іноземний ЗВО.

«Очевидно, влада розуміє масштаби катастрофи. Бо з Міносвіти надіслали школам рекомендації не замовляти  підручники для учнів і вчителів, «які  вимушені змінити своє місце проживання (перебування), у період воєнного стану». Мова йде про підручник для 5-х класів, бо саме їх друкують цього року. Ну що ж, економія може бути суттєвою. Хоча  недаремно кажуть: скупий платить двічі», - додає авторка статті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: