На львівському проспекті облаштують бульвар, який стане громадським простором

IMG_4932
Ілюстративне фото. Автор: Роман Балук

У Львові вирішили відремонтувати частину проспекту Чорновола. Після реконструкцію тут має з'явитися бульвар, який стане чільним громадським простором району.

Про це повідомив головний архітектор міста Антон Коломєйцев у четвер, дев'ятого червня.

Ремонтуватимуть зокрема від кільця просп. Чорновола- вул. В. Липинського до вул. Варшавської.

Зі слів Коломєйцева, на проспекті хочуть відновити та посилити основний пішохідний транзит, який облаштований паралельно із велосипедним. А також максимально опрацювати пішохідну зону вздовж фасадів прилеглих будівель – зв’язати її зі всіма вулицями, житловими осередками, активною забудовою всередині районів вздовж вулиці Панча та інших.

Так, сформують дві великі частини – міський бульвар і ширша територія, яка стане лінійним сквером там, де є багато житлових будинків на просп. Чорновола. У ході робіт буде сформовано основні громадські простори та площі.

У межах капітального ремонту проспекту заплановане також озеленення, формування просторів для різних соціальних груп – дитячі майданчики, спортивні зони та простори для молоді. Також планується перенесення тимчасових споруд, які заважатимуть проведенню робіт та заходи, що унеможливлять хаотичне паркування.

«Тут запропоновано облаштування дощових садків, аби уникнути накопичення дощової води, а також використання специфічних ландшафтних рішень. Іншим важливим аспектом є архітектурна миля – використання мистецьких елементів, які в той чи інший спосіб зададуть культурний образ цьому простору», - сказав головний архітектор Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: