росіяни готують наступ на Слов'янськ та відступив на Бахмутському напрямку, - Міноборони

війна

російські окупанти, попри значні втрати, все одно ведуть виснажливі висоінтенсивні бойові дії на широкому фронті.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України Олексій Громов на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ дев'ятого червня.

З його слів, на Сіверському напрямку противник веде штурмові, щоб встановити повний контроль над Сіверськодонецьком Луганської області. Успіху загарбники немають.

На Лиманському напрямку ворог здійснює підготовку до проведення наступу на Слов'янськ. На Бахмутському напрямку противник продовжує здійснювати обстріли із застосуванням ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню. Проводив наступальні штурмові дії, зазнав втрат та був змушений відвести свої підрозділи на відновлення, сказав Громов.

Окрім цього, на Харківському напрямку ворог зосереджує основні зусилля на утриманні займаних рубежів, завданні вогневого ураження силам оборони.

На Криворізькому, Запорізькому та Миколаївському напрямку противник веде позиційну оборону. Здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ, зосереджує основні свої зусилля на утриманні займаних рубежів. Водночас не полишає спроб відновити наступальні дії на цих напрямках, з метою виходу на адміністративний кордон Запорізької області.

У випадку успіху противник має намір взяти під повний контроль територію Херсонської області, захопити Миколаїв та здійснити наступ на Одесу.

На Чернігівському, Конотопському, Сумському напрямках ворог активних дій не проводив, ознак створення ударних угруповань також не виявлено.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: