російські війська є у майже десяти населених пунктах білорусі та розмістили там «Іскандери»

original-4

російські окупанти перебувають у майже десяти населених пунктах на території білорусі, а також на кордоні з Україною розміщені їхні оперативно-тактичні рекетні комплекси «Іскандер».

Про це розповів речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник в етері телемарафону, цитує «Укрінформ» у п'ятницю, десятого червня.

«Щодо російських військ одразу скажу: вони там є. Я не скажу вам точну кількість, але дислокуються російські підрозділи. Близько десяти населених пунктів, де військовослужбовці армії росії є», — повідомив він.

Каже, що «Іскандери», які розміщені на кордонах з Україною, можуть свідчити про те, що окупанти продовжать завдавати по території України нові ракетні удари.

Упродовж останніх кількох тижнів Збройні сили білорусі у складі до семи батальйонів намагаються «прикривати» ділянку кордону. Це винятково демонстраційні дії, оскільки з боку України ніякої загрози для білорусі бути не може.

«Можливий напад України на територію Білорусі звучить ще смішніше, ніж можливий напад на територію росії», — прокоментував Мотузяник.

Водночас він нагадав, що Білорусь погрожує збільшити чисельність своїх збройних сил до 80 тисяч солдатів, втім, в оборонному відомстві України в найближчій перспективі не бачать створення потужного угруповання в Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: