ЗСУ контролюють третину Сєвєродонецька, точаться гострі вуличні бої

bff1305dca3d10b676a90eb5c33d3edd

Українські військові станом на 11 червня контролюють близько третини Сєвєродонецька і в житлових кварталах тривають гострі вуличні бої.

Жителі Сєвєродонецька гинуть та зазнають поранень внаслідок артилерійських обстрілів з боку окупантів.

Про це повідомляє ТСН.

"На сьогодні точаться гострі вуличні бої. Вони супроводжуються постійними бомбардуваннями. Третина міста контролюється Збройними силами України: побудовано лінію оборони, і в прилеглих житлових кварталах точаться бої. Проводяться військові операції, намагаються відтіснити (російських військових – ред.)", – розповів Стрюк.

Він також поінформував про втрати серед цивільних, а також – що в місті вже близько двох місяців немає водо- та електропостачання.

"У нас перебиті високовольтні лінії, плюс 70% підстанцій по місту знищені внаслідок обстрілів. Є поранені, є загиблі – здебільшого від артилерійських обстрілів, які проводять російські війська, бо обстрілюються житлові квартали. Вулиці по периметру міста повністю зруйновані", –розповів голова адміністрації.

За його словами, основна проблема української армії — «нас бомблять, а захищатися нічим», тому Україна потребує дальньої артилерії та систем ППО. Також мер міста прояснив ситуацію із заводом «Азот»:«Територія «Азоту» вже обстріляна і з повітря, і з важкої артилерії. Учора вибухнув цех обробки аміаку, вибухнув склад із відпрацьованими хімікатами, який горить уже добу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: