До Іспанії прибула перша партія українського зерна

Finnish Merchant Ship Alppila Docks In A Coruña, Carrying 18,000 Tons Of Ukrainian Corn
A CORUÑA GALICIA, SPAIN - JUNE 13: The Finnish merchant ship Alppila arriving at the port of A Coruña, on 13 June, 2022 in A Coruña, Galicia, Spain. The merchant ship, which carries in its holds 18,000 tons of Ukrainian corn, docks at the Galician port to unload the material throughout the morning. This is the first shipment of grain through a new sea route opened by the Baltic to circumvent the blockade to which the Russian Navy has subjected the Ukrainian Black Sea ports since the war began in Ukraine. (Photo By M. Dylan/Europa Press via Getty Images)

Сьогодні вранці до порту у північно-західній Іспанії прибуло 18 тисяч тонн української кукурудзи.

Вантажне судно Alppila, яке перевозило кукурудзу, прибуло в іспанський порт Ла-Корунья на світанку і має бути розвантажене до вівторка, повідомили CNN у пресслужбі порту.

«Це перша партія українського зерна, яка досягла північно-західної Іспанії використовуючи «новий морський шлях», відкритий у Балтійському морі, щоб уникнути блокади російськими ВМС портів України у Чорному морі з початку війни у лютому», — йдеться в заяві групи виробників кормів для тварин під назвою Agafac.

За словами директора компанії Бруно Біде, прибула партія допоможе відновити можливість імпорту з України.

Він сказав, що регіональна група виробників кормів для тварин з Галісії Agafac зазвичай імпортує 40% кукурудзи з України в період з січня по червень кожного року, що є частиною загального обсягу в 1 мільйон тонн кукурудзи, який вона щорічно імпортує для корму худоби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: