Стало відомо ще про 24 вбитих окупантами малюків у Маріуполі, - Зеленський

діти лік

Стало відомо про ще 24 загиблих внаслідок російської збройної агресії діток із Маріуполя. Нині відсутня точна інформація про ситуацію та кількість загиблих на тимчасово окупованих територіях, втім все поступово з'ясовується.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський, звертаючись до учасників American Jewish Committee Global Forum у понеділок, тринадцятого травня.

«Сьогодні, коли я записую це звернення, суттєво змінилася довідка щодо загиблих. Перелік убитих наших діточок став довшим одразу на 24 прізвища і тепер у ньому 287 пунктів. І це, мабуть, одна із найстрашніших речей, які відбуваються у час війни. російські військові окупанти вбили частину нашої країни», - сказав він.

Він підкреслив, що українська сторона не маємо повної інформації про те, що відбувається в тимчасово окупованих районах, не знає всього про вбивства та інші злочини, які росіяни там скоюють.

«Ми не знаємо, скільки тіл окупанти закопали у братських могилах або залишили в руїнах розбитих міст. Але поступово ми дізнаємося про це. І саме так список убитих дітей став довшим одразу на 24 пункти. Це діти, які загинули від російських ударів по Маріуполю. Тепер ми про них знаємо», - говорить глава держави.

Серед цих вбитих Зеленський назвав малюків Максима і Дар’ю, які народилися цього року.

«Максим і Дар’я не прожили і трьох місяців, вони загинули разом із батьками, коли їх усіх засипало в підвалі звичайного житлового будинку, на який російський літак скинув бомбу», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: