Львівські хірурги дістали з легені хлопчика 4-сантиметровий уламок снаряду

287756966_2610708292397960_4657018594620204672_n

4-сантиметровий уламок снаряду потрапив у праву легеню 13-річного Святослава після обстрілу у Лисичанську.

Про це повідомляє Перше медоб'єднання Львова.

9 травня росіяни святкували «день пабєди». Мама, батько та син саме поверталися від бабусі із міста у свій приватний будинок на околиці. Вони навіть не встигли зайти на подвір’я дому, як почався обстріл. Святослав отримав мінно-вибухове поранення: уламок потрапив у шию над правою ключицею, пройшов через усю легеню і зупинився над діафрагмою у нижніх сегментах правої легені.

Мама, молодша медична сестра місцевої Лисичанської лікарні рукою закрила рану сина та надала першу невідкладну допомогу. Швидкою їх забрали до лікарні у Бахмут. А потім - у реанімаційному вагоні медичного потяга доправили до Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Щойно стан хлопця стабілізувався, львівські спеціалісти взялися до термінової операції.

Ситуація складна: через розташування уламку виникала загроза видалення легені або сильної кровотечі. Відтак через мінідоступ у 3 см лікарі Дмитро Грицак та Юрій Король видалили сформовані згустки та сам уламок. Кровотечу вдалося зупинити. Попри усі ризики втручання пройшло успішно.

Всього через кілька днів після операції Святослава перевели у загальну палату. Тепер йому можна виходити на вулицю.

«Він дуже чекає моменту коли лікарі нарешті дозволять займатися спортом і ганяти на велосипеді. А найбільше хлопець мріє, щоб його родина нарешті об’єдналася: старший 28-річний брат із Боярки на Київщині безвісти зниклий, сім’я не втрачає надії відшукати його, середній - 25-річний у Києві, а батько - у Лисичанську, зв’язок із ним зник ще у день поранення хлопчика. І, по-дорослому, Святослав уже думає як відновити пошкоджений будинок та доробити ремонт у своїй кімнаті, куди так і не встиг переїхати», — написали у медоб'єднанні Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: