Суд заборонив в Україні діяльність партії «Наші»

Мураєв
Фото з відкритих джерел.

Сьогодні, 14 червня, Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова заборонив діяльність проросійської партії «Наші», лідером якої є Євгеній Мураєв.

Про це суд повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Кошти та активи партії «Наші», її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

Повний текст рішення буде опубліковано пізніше.

У вересні 2018 року колишній учасник «ОПЗЖ» Євген Мураєв створив партію під її нинішньою назвою «Наші».

10 січня 2019 року партія обрала Мураєва кандидатом на виборах президента України 2019 року. 7 березня 2019 року Мураєв відмовився від виборів на користь Олександра Вілкула. Він також повідомив про заплановане об'єднання партій Вілкула «Опозиційний блок — Партія розвитку і миру» і «Наші».

На парламентських виборах 2019 року партія приєдналася до партійного списку з партіями «Опозиційний блок — Партія миру і розвитку», «Відродження» та «Довіряй ділам». Цей список партій отримав 3,23 % голосів, не подолавши 5 % бар'єр.

Партія декларує прихильність до нейтрального та позаблокового статусу України; поваги до історії, турботи про розвиток культури й російської мови; політики реіндустріалізації країни; широкої децентралізації та культурної автономії всіх без винятків регіонів України.

Лідер партії Євгеній Мураєв відомий своїми українофобськими заявами, на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, 25 лютого, написав про «капітуляцію України», після потужного опору ЗСУ російським окупантам, втік до москви.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: