«Сигнали були різні»: Зеленський заявив, що Україна готувала до російського вторгнення, втім на початку її ніхто не підтримував

зеленський
Володимир Зеленський. Фото: Микита Печеник

Попри останні заяви президента США Джозефа Байдена, Україна готувалась до поПопри останні заяви президента США Джозефа Байдена, Україна готувалась до повномасштабного вторгнення рф, втім на початковому етапі війни країни Заходу не хотіли її підтримувати.вномасштабного вторгнення рф, втім на початковому етапі війни країни Заходу не хотіли її підтримувати.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю ZDF, оприлюдненому чотирнадцятого червня.

«Якби мене почули, Україна мала б більше шансів зупинити вторгнення рф. Сигнали були різні. Якби все сталося так, якби всі попередили Україну, що завтра буде повномасштабне вторгнення, постає питання: чому не було закрито повітряний простір, чому перед цим вторгненням нас не забезпечили зброєю і чому не запроваджено тимчасових санкцій, щоб президента Росії стримали у превентивному порядку»?, — сказав він.

Додав, що це питання має бути адресоване багатьом європейським лідерам, а також президентові США.

«Було б справедливо, якби мене як українського лідера вислухали заздалегідь, дослухалися того, проти чого ми застерігали. Я маю на увазі запобіжні санкції, щоби війна не почалася; презентація нашої стратегії на Чорному морі, будівництво Чорноморського флоту із країною-партнером», — сказав президент.

Говорить, що також Україна попереджала про блокування росією Чорного моря.

«Ми сказали, що Росія блокуватиме Чорне море. Ми говорили й про ракетну програму, я про неї рік тому доповів і представив програму, які засоби ППО нам потрібні, щоб захистити себе», — підкреслив Зеленський.

Президент зауважив, що згодом Україна змогла отримати підтримку Заходу.

«Скажімо, чесно: ми до цього готувалися, на початку нас ніхто не підтримував, а зараз я вдячний усім партнерам за підтримку, яку ми маємо», — підсумував він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: