На Луганщині ЗСУ стримують окупантів з трьох боків, але ворог гатить із артилерії

c4a78722-3953-467b-8a3f-9ae5d7f59da8
Фото: Сергій Гайдай

У Луганській області тривають бої українців із російськими окупантами. Складна ситуація у Сіверськодонецьку, Тошківці, в районі Врубівки та Лисичанську.

Про це розповів очільник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай вранці п'ятнадцятого червня.

Каже, що ЗСУ, попри складну ситуацію, стримуюють ворога одразу із трьох боків: боронять Сіверськодонецьк та не дозволяють просунутися до Лисичанська.

«Тим не менш, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються будинки. Так, окупанти обстріляли споруди поблизу колишньої заводу «Донсода» і декілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація і в районі «Склозаводу». Щонайменше вісім будинків постраждали 14 червня в цьому місті. 14 будинків зруйновано в Гірському. У Сєвєродонецьку ворог вкотре поцілив по «Азоту». Зокрема, пошкоджено прохідну підприємства. Знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного гіганта. Противник слабкіший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії, через що руйнуються наші домівки», - написав Гайдай.

Серйозні пошкодження у навколишніх селах. Те, що вдалося зафіксувати протягом минулої доби, – зруйновані шість будинків в Нирковому, чотири – в Миколаївці, три – у Вікторівці.

Авіаудари нанесені по Білій Горі, Устинівці та Метьолкіному.

Із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляні Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метьолкіне, Біла Гора, Миколаївка, Врубівка.

Російська армія мала невдалий наступ поблизу Миколаївки та Золотого-3.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: