Правоохоронці запобігли теракту проти керівництва України, — МВС

Snimok-yekrana-2020-06-15-v-08.15.58
Євгеній Єнін. Фото з відкритих джерел.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів, що українські правоохоронці попередили теракт проти керівництва України.

Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

«Органи Нацполіції з перших днів повномасштабної військової агресії включилися в боротьбу з диверсантами, корегувальниками вогню. Було створено понад 123 контрдиверсійні групи, до роботи залучено щонайменше 1,5 тисячі осіб. І результат не забарився: понад 800 осіб, які підозрюються в диверсійно-розвідувальній діяльності, затримані й передані за підслідністю органам СБУ», – повідомив Євгеній Єнін.

Він зауважив, що диверсійні групи різняться за профілем і чисельністю, залежно від завдань, для виконання яких вони створені. Тоді як на початку вторгнення фіксувалися ДГР з 5-10 людей, завданням яких було вчинення терористичних актів і диверсій, зокрема, й у центрі столиці, то в подальшому більшість диверсантів націлена на корегування вогню, підсвічування позицій розміщення збройних формувань, фіксації результативності ракетно-артилерійських обстрілів.

У виявленні диверсантів, за словами Євгенія Єніна, одним з дієвих інструментів є служба поліцейських на блокпостах з використанням штучного інтелекту. За допомогою планшетів з відповідним програмним забезпеченням поліцейські впродовж кількох хвилин можуть перевірити підозрілу особу в усіх базах даних. Зокрема, у поліцейській базі даних, яка містить інформацію про близько 2 млн потенційно підозрілих осіб, які обіймали певні посади в парамілітарних підрозділах у невизнаних ЛДНР, співпрацювали з колаборантами з 2014 року, дотичні до різних кримінальних епізодів: контрабанда, маніпуляція зі зброєю, вибуховими речовинами тощо. Лише зазначена база містить величезні масштаби оперативної інформації (понад 10 мільярдів фото), накопичених поліцією спільно партнерами.

Перший заступник очільника МВС відзначив сприяння цивільного населення в проведенні контрдиверсійних заходів. Йдеться як про належне ставлення до тимчасових обмежень, зокрема й комендантської години, так і про інформування правоохоронних органів про підозрілих осіб.

«Правдивим виявляється лише одне з десяти повідомлення, але воно того варте, адже виявлення диверсантів є одним з ключових чинників забезпечення громадської безпеки в умовах війни. І саме завдяки інформації з наших оперативних джерел, вдалося попередити терористичний акт проти керівництва нашої Держави. І після перемоги про це можна буде розказано значно більше», – зазначив Євгеній Єнін.

Він також закликав українців і надалі інформувати поліцію про підозрілих осіб, не втрачати пильності навіть у населених пунктах, далеких від бойових дій, та обов’язково приділяти увагу безпеці дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: