Щоб не розлютити путіна: Шольц відмовився від повної націоналізації колишнього німецького підрозділу «Газпрому»

Олаф Шольц
фото з відкритих джерел.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився від повної націоналізації колишнього німецького підрозділу «Газпрому», позаяк таке рішення могло би роздратувати російського диктатора володимира путіна.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

Видання пише, що мініністр економіки Німеччини Роберт Хабек наполягав на повній націоналізації Gazprom Germania, втім канцлер відхилив таку пропозицію, адже, на думку останнього, рішення вплине на путіна і він може розлютитися, а це, натомість, призведе до загострення із постачанням російського газу.

Тим часом німецький уряд посилить контроль над компанією, яка опинилась під санкціями: дочку «Газпрому», що володіє в Німеччині сховищем газу, планують перейменувати на Securing Energy for Europe GmbH. Поміж цим, компанія отримає багатомільярдну позику задля уникнення банкрутства. Ймовірно, йдеться про дев'ять-десять мільярдів євро.

Крім сховищ, Gazprom Germania має роздрібний бізнес у Великій Британії та Сінгапурі. Компанія є одним із провідних продавців газу та електроенергії в Європі, має підрозділи в Азії та Північній Америці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: