Український військовий став донором крові понад 100 раз

288529690_2080913792079863_2995814019075568690_n

Майор Сергій Добридень за своє життя став донором крові 112 раз.

«Це світла, позитивна людина, яка в цьому житті зробила дуже багато для порятунку людських життів – здала кров більше сотні разів», — написали у ОК «Південь».

Вперше Сергій здав кров у 45 років, щоб врятувати свого друга, після цього вирішив здавати кров регулярно та стати донором.

«Найвідданіші справі донори – це ті, хто бачили кров у боях. Для військовослужбовців порятунок життя – справа честі», — каже майор Добридень.

З 2020 року майор Сергій Добридень носить почесне звання Заслуженого донора України. У Всесвітній день донора військовий не зраджує своїм традиціям та здає кров уже 112 раз. Зізнається, що робитиме це й надалі, скільки вистачить здоров’я. Адже необхідність в крові для пацієнтів дуже велика, а донорів, на жаль, небагато.

Зараз Сергію Добридню 62 роки. Він проходить службу в Силах територіальної оборони Вінниччини та є фаховим спеціалістом у сфері радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Прагне передати увесь свій досвід та знання молодшим побратимам.

«Кожний повинен захищати свій дім та країну так, як може, допоки є сила, міць, та тече в жилах козацька кров», — наголошує Сергій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: