Львів'янинові, якого підозрюють у розкраданні гуманітарки, призначили два мільйони гривень застави

На Львівщині викрили схему розкрадання гуманітарної допомоги: вилучили близько трьох тисяч бронежилетів вартістю понад 25 мільйонів гривень. Причетним до цього є 42-річний керівник одного із рекламних холдинів, його підозрюють у розкраданні гуманітарки.

Як пишуть Наші Гроші, ідеться про Віталія Соболевського, засновника рекламного агентства Vitamin ADV. У червні в офісі компанії у Львові проводили обшук. Сам же підозрюваний не прокоментував виданню ситуації. Натомість Орест Загорський, який обіймає посаду акаунт-директора компанії, повідомив, що нині у відряджені, тому немає змоги сконтактувати із Соболевським.

Тим часом Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомила, що підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення майже 2 млн грн застави.

Знайдені 3 тис. бронежилетів після експертизи обіцяють передати на потреби ЗСУ. Також Соболевському оголошено про підозру за ст. 201-2 ККУ (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги). Ця  стаття передбачає від п’яти до семи років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна).

Віталій Соболевський є засновником рекламного агентства Vitamin ADV. Він є власником кількох компаній ПП «Кіностудія ВТМН», ТОВ «Вітамін філм студіо» та ПП «Рекламна компанія вітамін». Наприкінці квітня 2022 року став співзасновником ТОВ «Червона калина броня» разом із Ігорем Дулиним. Основною спеціалізацією компанії є виробництво захисного спорядження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: