У Маріуполі внаслідок ворожого обстрілу загинули дві родини із п'ятьма дітьми

діти
Фото ілюстративне: Xavier_S / Istock

За час всеосяжного російського вторгнення в Україну постраждали щонайменше дев'ятсот дітей.

Про це вранці шістнадцятого червня повідомили у Офісі Генпрокурора України.

Там кажуть, що відомо про 318 неповнолітніх, які загинули через збройну агресію рф, а також щонайменше 581 поранених дітей.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 297, Харківській - 170, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 54, Херсонській - 52, Миколаївській - 48, Запорізькій - 30, Сумській - 17. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Прокурори розповіли, що чотирнадцятого червня до лікарні привезли двомісячне немовля, яке отримало важкі поранення через ворожий обстріл Вугледару Донецької області. Стало відомо, що п'ятнадцятого березня через авіаційний удар окупантів по житловим будинках у Маріуполі загинули дві родини та їхні п’ятеро дітей.
 
Також стало відомо, що 24 лютого на виїзді з села Мартове Чугуївського району Харківської області мати з 16-річним сином потрапили під танковий обстріл, у результаті чого дитина отримала осколкове поранення.

Ювенальні прокурори додають, що через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено дві тисячі закладів освіти. З них 208 - зруйновано повністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: