Колишній британський солдат загинув в Україні прикриваючи відступ побратимів

3a8528bd4d4942925eb15c0f317fe7c8_w640

Джордан Ґетлі, колишній британський солдат, якого друзі та родина назвали справжнім героєм, загинув, рятуючи свою групу від російських окупантів.

Про це в ефірі телеканалу «ITV News» розповів його товариш, ветеран канадської армії Антон, пише ГУР.

Військовий інженер Антон разом з Джорданом Ґетлі захищали Україну у складі спеціального підрозділу Міжнародного легіону, який перебуває під керівництвом ГУР МО України.

Під час битви за Сєвєродонецьк загін Ґетлі вступив у бій із російським спецназом, який вів наступ під прикриттям танків.

«Було багато артилерії, багато бронетанкових підрозділів, ми вступили у контакт з підрозділами російського спецназу, Джордан залишився у небезпечній будівлі, щоб забезпечити нам прикриття вогнем. До нас наближався танк Т-72 і шанси на виживання були мінімальними», – розповідає Антон.

Захисник України також розповів що прикриття Джордана дозволило групі відійти в безпечне місце та продовжувати виконувати бойове завдання.

Перебуваючи під шквальним вогнем російських військ, спецпризначенці винесли тіло воїна подалі від російських військ. Розвідники знали, що Джордан теж ніколи б не залишив на полі бою жодного з них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: