Якби путіну вдалось захопити Україну, в Європі настав би хаос, - Байден

путін
фото з відкритих джерел.

Якби США із союзниками та партнерами не підтримували б українців у боротьбі із російськими окупантами, плани російського диктора володимира путіна не обмежились би захопленням України це спричинило би у Європі справжній хаос.

Про це заявив президент США Джо Байден в інтерв'ю AP, оприлюдненому 17 червня.

«Якби він (путін – ред.) ... захопив Україну, а також білорусь, де він по суті зараз присутній, і став би (прямою – ред.) загрозою для НАТО, усе зараз було би набагато страшнішим», - зауважив Байден.

Додає, що від самого початку США зробили вибір щодо підтримки України – попри те, що за це довелося заплатити дорогу ціну, зокрема суттєвим підвищенням цін на бензин у всьому світі. Однак якби Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами не зробили цього, ситуація була би набагато гіршою.

«Боюся, що далі сталося би те, що ви побачили би хаос у Європі. Ви побачили би, що вони (російські війська – ред.), можливо, продовжили би просуватися далі», - зауважив глава Білого дому.

У цьому зв’язку він навів приклад білорусі, де розміщені сили рф. Те саме, на його думку, очікувало би Польщу й Чехію, а також інші країни НАТО.

Байден також згадав про Фінляндію та заяви путіна, який прагнув, аби вона зберігала нейтральний статус і не приєднувалася до НАТО.

«Він хотів свого роду фінляндизації НАТО. Натомість отримав НАТОфікацію Фінляндії»,- зауважив Байден.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: