Київ розраховує, що ЄС збереже нульові мита на українські товари і в подальшому

ies-Ukraina

Україна та Нідерланди будуть напрацьовувати механізми патронажу над українськими територіями

В уряді висловили сподівання, що ЄС збереже нульові митні ставки на українські товари довше ніж рік.

Про це заявила перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко під час Бізнес-форуму з відновлення України, який відбувся в Роттердамі, повідомляє Урядовий портал.

В рамках зустрічі з міністром зовнішньої торгівлі та співпраці з питань розвитку Нідерланлів Лісьє Схрейнемахер вона підкреслила важливість надання Україні статусу держави-кандидата в члени ЄС. Це відіграватиме ключову роль в майбутній відбудові нашої держави та визначить її стратегію розвитку, зазначила Свириденко.

"Доступ українських товарів до ринку Євросоюзу допоможе компенсувати ті втрати, які зазнала наша торгівля через війну та блокаду росіянами українських портів. Ми вдячні Європейському Союзу за рішення в цьому напрямку. І розраховуємо, що нульові митні ставки на українські товари будуть зберігатися не лише рік, але і в подальшому", – підкреслила міністр.

Одноденний Бізнес-форум з відновлення України в Роттердамі відбувся 17 червня. У заході взяли участь понад 250 гостей громадського та бізнес-секторів Королівства Нідерланди, іноземного бізнесу, українські та нідерландські асоціації в сферах агропромислового комплексу, енергетики, медицини, ІТ сфери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: