Маляр показала наслідки поширення даних про лікарні, де рятують воїнів

image (1)
Колаж 24 каналу

У Міноборони вкотре просять не розповсюджувати інформацію про те, де розташовані об'єкти критичної інфраструктури. Мовиться, передусім, про лікарні, адже така халатність може коштувати життя як пацієнтів, так і лікарів.

Журналісти вказали усі подробиці про лікарню, немов знімали для розвідки ворога. На фото, які опублікувала заступниця Резнікова, видно, якою була лікарня "до" і "після" "злиття" в публічний простір важливої інформації.

"Наразі просто повірте військовим, що детальне оприлюднення інформації про лікувальний заклад, у якому лікують військових та цивільних поранених, наражає на небезпеку всіх – сам заклад, лікарів і пацієнтів", – написала Ганна Маляр у фейсбук.

Маляр про лікарні
Так виглядав медзаклад до оприлюднення інформації

Вона закликала журналістів і загалом тих, хто поширює інформацію публічно, не називати лікувальні заклади та міста, в яких вони розташовані. Бо вороги зацікавлені саме в тих лікарнях, де ставлять на ноги та рятують життя українських військових.

Медзаклад
Що сталось з медзакладом після оприлюднення інформації

Показувати медзаклади можна, проте лікарів слід знімати виключно зі спини, аби не наражати їх на небезпеку. Лікарню треба знімати так, щоб не видно було жодних розпізнавальних ознак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: