Меркель заявила, що готова стати посередником між Москвою та Києвом

cf5a8fe7c768f467ab83c654067d8

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що може виступити у ролі посередника у мирному врегулюванні конфлікту між росією та Україною.

Про це вона розповіла в інтерв'ю Redaktions Netzwerk Deutschland (RND), зауваживши, що наразі це питання не обговорюється, це лише перспектива, яку вона розглядає, повідомляє 24 канал.

Меркель зазначила, що до того, як вийти з політики у 2021 році, вона намагалася запобігти українській кризі, але не досягла успіху в цьому питанні.

"Путін більше не був готовим до самітів у нормандському форматі. Та і я не досягла успіху в тому, щоб створити додатковий дискусійний формат для росії та Європи про порядок європейської безпеки паралельно з нормандським форматом", – розповіла Меркель.

При цьому вона не вважає, що Кремль чекав на її відхід з посади канцлера Німеччини, щоб розпочати повномасштабну війну в Україні.

Мовляв, її відставка могла бути одним із факторів поряд із "виборами у Франції, виведенням військ з Афганістану, стагнації у реалізації Мінських угод".

Раніше Меркель заявила, що не бачить своєї провини у широкомасштабному вторгненні Росії в Україну. Вона наголосила, що за часи її каденції не існувало можливостей створити такі умови безпеки, які могли б цьому запобігти.

Цікаво, що свою підтримку та солідарність з Україною Меркель висловила аж на 99 день широкомасштабного вторгнення Росії. І лише після того, як відсутність її публічної позиції та підтримка запуску "Північного потоку-2" розкритикували США та низка інших держав.

Повномасштабну війну Ангела Меркель назвала великою помилкою Росії. Водночас вона не вважає помилкою мінські домовленості. За словами Меркель, без них ситуація була б ще гіршою, а "дипломатія, якщо вона зазнає невдачі, не є хибною".


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: