Нідерланди підтримують надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС

755621337264324

Зеленський подякував прем'єру Нідерландів за підтримку надання Україні статусу кандидата у члени Євросоюзу

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter 17 червня за підсумками розмови з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

"Насичений і результативний день завершив розмовою з Марком Рютте. Подякував за підтримку надання Україні статусу кандидата у члени Євросоюзу", – написав президент.

Він також поінформував Рютте про ситуацію на фронті.

"Обговорили подальшу безпекову підтримку України. Подякував за вагому допомогу Нідерландів. Розраховуємо на її продовження", – заявив Зеленський.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у п’ятницю заявив, що війна в Україні також є і їхньою війною, тому нідерландці повинні бути готовими відчути на собі її наслідки.

Про це повідомляє De Telegraaf.

Відповідаючи на питання, чи не втягуються Нідерланди у війну, "яка не обов’язково є нашою"Б Рютте заявив: "Ця війна є нашою, погодьмося з цим".

"Ми не офіційно перебуваємо у стані війни з Росією. Але по суті це також наша війна. Україна повинна перемогти, це справді важливо. Хай там як, ми маємо гарантувати, що зробимо все можливе для наближення їх до цієї перемоги", – зазначив прем’єр Нідерландів.

Він додав, що допомагає Україні всім можливим – від фінансової та військової підтримки, зокрема важким озброєнням, але пряме втручання НАТО є "червоною лінією".

"Ми робимо це, тому що це наша війна. Якщо вона піде не так і ми дозволимо Путіну окупувати Україну, що далі? Насправді це безпосередня загроза нашій безпеці", – наголосив Рютте.

Він також застеріг, що війна в Україні матиме прямі наслідки для Нідерландів, і "ці наслідки також стосуватимуться наших гаманців, але ми маємо робити це для нашої безпеки та свободи".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: