Шольц сподівається, що Україна отримає статус кандидата на вступ в ЄС

759581d-9c3dc62-gettyimages-1237957884--1-

Канцлер Німеччини Олаф Шольц пообіцяв подальшу допомогу Україні і висловив сподівання, що лідери ЄС на саміті досягнуть домовленості щодо статусу країни кандидата на вступ до Євросоюзу для України.

Про це він сказав у відеозверненні у суботу, повідомляє RND.

Олаф Шольц пообіцяв Україні подальшу допомогу в боротьбі з Росією.

 "Ми продовжимо надавати фінансові ресурси. Ми допоможемо відновити Україну. Ми продовжуватимемо постачати зброю, яка вкрай необхідна для захисту незалежності України" - сказав він.

Канцлер сказав, що зараз йдеться про поєднання солідарності з перспективою.

"Оскільки багато хто бореться за свободу та демократію в Україні, вони хочуть знати, що це приведе до Європи" - заявив він, зазначивши, що для України необхідний статус кандидата на вступ до ЄС.

"Тепер ми поговоримо про це в Брюсселі. Вже в четвер. І спробуємо отримати "так" 27 разів на конкретне рішення, спільне рішення Європейського Союзу, яке також відкриває цю перспективу" - заявив Шольц.

Нагадаємо, що раніше Олаф Шольц заявив в інтерв'ю агентству dpa, що він і президент Франції Еммануель Макрон і далі розмовлятимуть із президентом Росії Володимиром Путіним.
За його словами, говорити з Путіним "абсолютно необхідно".

Водночас канцлер наголосив, що говорить Путіну "те саме, що й вам". Він заявив, що РФ не може диктувати умов миру з Україною.

Також, за словами Шольца, Путін помиляється, коли думає, що забере чиюсь землю, а потім часи зміняться й "усе стане нормально".

Він заявив, що Росія має вивести війська з України і "знайти угоду з Україною, яка є прийнятною і правильною для українського народу".

Окрім цього, Шольц сказав, що санкцій із РФ не знімуть, поки "не буде справедливого миру, тобто миру, який буде корисним для народу України, для парламенту і який прийме президент України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: