Окупанти змушували полонених цивільних рити собі могили та імітували розстріл

medium (1)

Востаннє з полону окупантів вдалось визволити п'ятьох мирних мешканців. Серед них був Іван - мешканець Приютного Запорізької області. Чоловік розповів про те, як над ним знущались загарбники.

Про це він повідомив Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України.

Іван - людина із інвалідністю. Його помешкання у селі розстріляли прямим наведенням з бойової машини піхоти. Від уламків чоловіка захистив бродячий пес, який влігся на нього зверху.

Після цього чоловік зібрав речі, сів на мотоцикл та спробував виїхати, проте потрапив у полон до окупантів — тим припав до вподоби його транспорт.

Іван розповів, що спершу його сильно били, змушували копати собі могилу, імітували розстріл. Потім вивезли у поле та відпустили — сказали, мовляв, ти «гідний воїн», бо не «розколовся», хоча йому просто не було що розповідати.

Чоловік опинився на тимчасово окупованій території, після чого знову потрапив до полону. Як згадує, спочатку до «азіатів», які його не чіпали, але потім — до рук «слов’ян», і все почалося знову.

За словами чоловіка, коли він поскаржився на проблеми з хребтом, де в нього стояла вживлена пластина, йому відповіли: «Це тебе чіпували».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: