У Херсоні окупанти викрали архівні документи із даними виборців

окупанти
Фото ілюстративне\ з відкритих джерел.

У тимчасово окупованому Херсоні представники окупаційної влади увірвалися до Державного архіву Херсонської області та викрали виборчу документацію зі списками виборців за 2019 рік.

Про це повідомляють у пресслужбі обласної поліції.

У відомстві вважають, що персональні дані виборців окупанти, ймовірно, хочуть використати, щоб організувати псевдореферендум задля зміни територіальних меж України.

«Нехтуючи всіма нормами і законами, представники окупаційної влади у такий спосіб намагаються зімітувати волевиявлення жителів Херсонщини та прискорити узаконення своєї влади», — ідеться в повідомленні.

За словами представника Держархіву, сьомого червня у приміщення увірвались троє невстановлених чоловіків із посвідченнями працівників створеної окупаційною владою рф «військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

Окупанти погрожували працівникам установи застосуванням автоматичної зброї й у такий спосіб незаконно забрали з архіву 15 коробок із виборчою документацією. Там були і списки виборців із попередніх виборів президента України, що відбулися 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: