На Київщині росіяни стягли до хати півтори сотні вбитих цивільних і окупантів та підпалили її, - свідчення

915303b8-9d21-4b40-8c70-82f3bc1f8463

У селищі Андріївка та хуторі Червона Гірка Київської області ледь не у кожному будинку повідомляють про звірства, які чинила тут російська армія під час окупації. Мирних мешканців катували і вбивали, а їхні будинки - розграбовували.

Про це розповіла колишня Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, посилаючись на свідчення місцевих.

Каже, що у цих населених пунктах більшість будинків є зруйнованими до фундаменту, а решта - обстріляні: немає вцілілих вікон, а стінах та дверях - десятки влучань зі зброї різного калібру. Мародери повиносили із осель харчі, крупи, постіль та навіть старий одяг.

Місцеві розповідають про страти і катування. За наведенням колаборантів, окупанти навідалися до сім’ї сусідів одного із жителів, вимагали гроші. Господарю прострелили коліна, а потім розстріляли на подвір’ї.

Про страти та вбивства окупантами мирних жителів без жодного приводу повідомляють на кожній вулиці, говорить Денісова.

Також жителі бачили, як до однієї із хат рашисти стягли близько 150 тіл вбитих мирних та осіб у військовій формі (імовірно російській) та спалили будівлю разом із загиблими.

Від загарбників селяни ховалися по лісах близько місяця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: