Україна отримала статус партнера-учасника «Тримор'я»

1kondra2006

Країни-учасниці «Тримор’я» вирішили залучити Україну до усіх проєктів об'єднання. Вчора Україна вперше взяла участь у саміті «Ініціативи трьох морів».

Про це пише DW.

Глави держав і урядів «Тримор'я», до якої входять 12 країн ЄС, розташованих між Балтійським, Чорним та Адріатичним морями, ухвалили рішення щодо участі України в усіх проєктах об'єднання на правах країни-партнерки. Про це заявив у понеділок, 20 червня, президент Латвії Егілс Левітс під час саміту «Тримор’я», який проходить 20-21 червня у Ризі.

«Сьогодні ми вирішили запросити Україну до участі у всіх проєктах, що реалізуються в рамках «Ініціативи трьох морів», - цитує Левітса агенція dpa.

Своєю чергою президент Естонії Алар Каріс зазначив, що війна росії проти України продемонструвала «цінність побудови транспортних, енергетичних та цифрових зв'язків». Він наголосив на важливості залучення інвестицій зі США у держави Тримор'я.

«Стратегічне партнерство США та рішення про виділення 300 мільйонів доларів в інвестиційні фонди держав «Трьох морів" є цінним внеском у трансатлантичну інтеграцію, торгівлю та безпеку», - сказав Каріс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: