Яким іноземним очільникам симпатизують українці, а кому – ні

джонсон
фото з відкритих джерел

Президент Польщі Дуда та прем’єр-міністр Британії Джонсон – лідери симпатій серед українців.

Про це свідчать результати тринадцятого загальнонаціонального опитування в умовах війни, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 18-19 червня 2022 року.

Президент Польщі Дуда та прем’єр-міністр Британії Джонсон – іноземні очільники, до яких спостерігається найвищий показник позитивного ставлення серед українців – понад 90% (74-76% повністю позитивно, ще 15-16% – скоріше позитивно). До президента США Байдена – позитивно ставляться 89%, президента Литви Наусєди – 73%, президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн – 71%, президента Туреччини Ердогана – 59%, президента Франції Макрона – 58%, президента Румунії Йоганніса – 50% (не знають його – 30%), прем’єр-міністра Італії Драгі – 45% (не знають його – 25%), канцлера Німеччини Шольца – 41%. До прем’єр-міністра Угорщини Орбана переважає негативне ставлення – 53%. Позитивно ставляться до нього 20%, не знають його – 20%.

Абсолютна більшість респондентів негативно ставляться до очільників Білорусі (95%) та росії (98%).

За останні два місяці покращилося ставлення до канцлера Шольца, президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн, погіршилося – до президента Туреччини Ердогана та президента Франції Макрона.
87% опитаних підтримали б вступ України до Євросоюзу у разі проведення референдуму (проти – 4%, не проголосували б – 8%). Підтримка вступу до ЄС одностайна серед представників усіх макрорегіонів та вікових груп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: