13 годин у «швидкій»: як львівські лікарі рятували 9-річну дівчинку з Харкова

289805231_2617533448382111_5841322381334204878_n

Уламок від снаряда за сантиметр від сонної артерії та майже ущент роздроблений плечовий суглоб – такі травми отримала 9-річна Полінка під час артобстрілу Харкова.

Про це повідомляє Перше медоб'єднання Львова.

26 травня дівчинка саме дивилася мультики у своїй кімнаті, коли почула свист. Поліна навіть не встигла зрозуміти, що трапилося. Пам’ятає, як у задимлену кімнату забігла мама і як перестала відчувати руку. Сирена сповістила про тривогу лише після серії вибухів. Того дня на подвір’я їхньої багатоповерхівки прилетіло кілька снарядів. Швидкими забирали поранених. Тоді загинуло двоє мешканців будинку.

Вже у лікарні у Харкові Полінці вчасно видалили уламок, який розташовувався у небезпечній ділянці - усього за сантиметр до сонної артерії. Велика крововтрата, больовий шок - тієї ночі дівчинка пережила найстрашніше. Далі були 13 годин дороги у швидкій до нашої Лікарні Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова.

Стабілізувавши стан дитини, львівські спеціалісти встановили їй на плече апарат зовнішньої фіксації. Подальше лікування Поліна проходитиме у Італії. Їй знадобиться щонайменше кілька місяців, аби кістки зрослися і вона могла нарешті без болю поворухнути рукою.

Мама Полінки Маргарита переконана: донька неодмінно одужає, адже не звикла здаватися! Вдома вона займалася тайквондо, айкідо, кікбоксингом, танцями і за першої нагоди планує повернутися до занять. Поліна вже твердо вирішила, що у майбутньому стане поліцейською і захищатиме людей, як у Харкові захищала брата і подругу. А поки обіцяє: щойно одужає, одразу поїде з братом, який зараз піклується про неї та про маму, кататися на велосипедах

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: