На кордоні з Україною білорусь проведе десятиденні навчання з мобілізації

images (1)

З 22 червня нинішнього року в білоруської армії розпочались мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами. Триватимуть вони десять днів у Гомельській області, що межує із Україною.

Про це повідомили у Міністерстві оборони білорусі, пише Укрінформ.

Там пояснюють, що навчання військових триватиме до першого липня.

Мета навчань полягає у перевірці готовності військових комісаріатів виконувати завдання щодо мобілізації військовозобов'язаних. У ході навчань військкомати повідомлятимуть військовозобов'язаних про мобілізацію та викликатимуть їх на пункти відправлення до військових частин. За час перебування на військових зборах із військовослужбовцями проведуть заняття.

У білоруському відомстві кажуть, що це щорічні навчання: торік їх проводили у Могильовській області. Цього разу мобілізованих не відправлятимуть у військові частини, а після формування команд усі військовозобов'язані повернуться додому.

Поміж цим, щоб створити обстановку, наближеної до реальної, у навчаннях візьмуть участь підрозділи спеціальних операцій.

Гомельська область білорусі межує з чотирма областями України: Чернігівською, Київською, Житомирською, а також Рівненською (невелика ділянка кордону), відзначає видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: