Помер львівський політолог Ігор Марків

завантаження

Не стало відомого львівського політолога, засновника відділу соціальної антропології Інституту народознавства НАН України, міграціолог та кандидат історичних наук Ігоря Марківа.

Про це повідомили в Інституті Народознавства НАН України.

Там розповіли, що вченого не стало 21 червня. Йому було 59 років. Він боровся із меланомою шкіри з метастазами в кістки і м’які тканини. Йому провели низку операцій у США, однак він повернувся на Батьківщину, щоб продовжити лікування.

Розповідають, що Ігор розпочав свій трудовий шлях в Інституті українознавства НАН України (1985-1995). Десять років праці спершу старшим лаборантом сектору соціології, а згодом науковим співробітником сектору політології та права стали доброю школою до формування власної академічної постави, а головно − виразної візії майбутнього української гуманітаристики як незалежної науки. Задля цього Ігор завжди був серед перших, хто ініціював та організовував важливі дослідницькі платформи та практичні лабораторії. Із перших років Незалежності України Ігор Марков засновує політологічний центр «Генеза» та журнал під такою ж назвою.

Марков у 1999-2003 роках очолює Лабораторію соціальних досліджень Центру підтримки приватної ініціативи у м. Львові. Ґрунтовні знання міжнародних процесів, широкі особисті та наукові контакти у сфері політики сприяють тому, що І. Маркова обирають головним консультантом відділу дослідження проблем глобалізації та європейської інтеграції Національного Інституту проблем міжнародної безпеки при Раді Національної безпеки та оборони України, а також радником голови Львівської облдержадміністрації.Кипуча суспільно-громадська активність Ігоря Маркова проявилася у його багатьох міжнародних наукових проєктах, які відіграли значиму роль у формуванні новаторських політичних платформ та засад українського громадянського суспільства.

Ігор Марков координував проведення комплексного дослідження процесів української трудової міграції у 7-ми країнах ЄС та Російській Федерації, підтриманого Фундацією «Реновабіс».Ігоря Маркова слухали та бачили на різних медійних майданчиках, де останній виступ відбувся за кілька днів до смерті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: