У львівській лікарні вийшла заміж жінка з Донеччини, якій лікарі повернули зір

img4089-1b1d393d

Сьогодні у лікарні святого Луки (раніше – 8-ма міська лікарня) одружились Ігор та Наталя з Донеччини. Саме в цій лікарні медики повернули жінці зір, яка не бачила останні два роки. Молодят одружив директор лікарні.

Про це повідомили в ЛМР.

Наталя, мама трьох діток, після других пологів повністю втратила зір і ніколи не бачила своїх донечок. Минулого місяця у лікарні святого Луки їй зробили операцію – імплантували штучні кришталики, після якої жінка вперше побачила своїх діточок.

«Два роки я зовсім нічого не бачила, і після операції важко було адаптуватися. Зараз я дуже радію, що бачу світ. Мені тут допомогли, тому ми вирішили одружитися в цій лікарні. Раніше в нас не було можливості зробити операцію, а тут допомогли лікарі і небайдужі люди, за що їм велика подяка», – розповіла жінка.

Ігор і Наталя жили у громадянському шлюбі майже три роки та нещодавно вирішили узаконити свої стосунки. Пара попросила провести церемонію у лікарні, скориставшись тим, що під час військового стану головний лікар має право їх одружити.

«Приємно, що наша лікарня отримала таку довіру і честь – узаконити стосунки двох люблячих людей. Такий досвід маємо вперше. Наші спеціалісти відновили жінці зір, і тепер вона має змогу бачити світ і своїх дітей», – зазначив Василь Трунквальтер, директор лікарні святого Луки.

Пара евакуювалась до Львова на початку квітня і планує розпочати тут нове життя.

«Я люблю Україну, люблю наших людей. Ми зважилися приїхати сюди і плануємо залишитися у Львові. Маємо тут вже багато нових друзів, хочемо почати нове життя. Велика подяка і лікарям, і волонтерам, і усім людям, які нас підтримували», – поділився Ігор.

Зазначимо, Наталя почала втрачати зір ще у дитинстві. Діагноз «вроджена катаракта обох очей» їй поставили у рідному Донецьку. Народивши першу донечку, жінка ще бачила тіні та розрізняла яскраві кольори, а от під час вагітності другою – три роки тому – осліпла повністю. Грошей на заміну кришталиків, які подарували б їй зір, родина не мала. Доньку Наталя змушена була пізнавати завдяки дотикам і запахам. В останню мирну ніч, 23 лютого, жінка народила ще одну дитину, яку теж ризикувала ніколи не побачити. Однак евакуйована з дітками Наталя потрапила до лікарні святого Луки, де їй зробили безоплатну операцію (дороговартісні імпланти для жінки придбали благодійники).

Фото Романа Каймана

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: