Замість недобудованого Народного дому у Великих Грибовичах облаштують житло для родин військових

289296798_393075055958927_5034616325026377380_n

У Великих Грибовичах на базі недобудованого Народного дому облаштовують тимчасовий прихисток для вимушено переміщених людей. Тут насамперед зможуть жити жінки і вдови військовослужбовців та їхні діти. Також перевагу надаватимуть жінкам творчих та просвітницьких професій, які можуть зробити внесок у розвиток громади, де житимуть - вчителям, працівницям культурно-мистецької сфери.

Про це повідомили у департаменті міської агломерації міськради Львова.

Кажуть, що вже відомо, що там мешкатимуть дружини військових із дітьми. Нині кандидати заповнюють анкети та проходять обов'язкову співбесіду.

За попередніми даними, тут зможуть жити вісімдесят людей.

«На двох поверхах заплановано по 7-8 кімнат, які розраховані на чотири ліжка. У будинку є 17 кімнат по 20 кв. м, одна кімната 78 кв. м, одне приміщення 205 кв. м – тут можна облаштувати місце для відпочинку, їдальню та кухню. Без суттєвих перепланувань реально зробити 8 душових та 10 туалетних кабін, дві кімнати для прання та сушіння одягу. Що важливо, у будинку можна встановити палетний котел, що убезпечить від використання газу», – пояснив директор відомства Юрій Лукашевський.

Щоб реалізувати проєкт, КУ Інститут міста залучила першу благодійну допомогу від федеральної німецької компанії міжнародного співробітництва GIZ. Ще одна американська благодійна організація забезпечить сім’ї потрібним продуктовим пакетом, де будуть овочі, крупи та олія. Тож жінкам доведеться лише готувати їжу. Наразі проєкт шукає благодійників, які зможуть допомогти з меблями.

У форматі житла для переселенців  народний дім використовуватимуть до закінчення війни. Після перемоги будівля повернеться до своїх безпосередніх функцій – тут працюватимуть різноманітні гуртки, ЦНАП, Офіс Львівської громади та надаватимуть інші потрібні послуги для місцевої громади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: