«Євробачення-2023» не відбудеться в Україні

24_main

Організатори «Євробачення» підтвердили своє рішення щодо скасування пісенного конкурсу в Україні у зв'язку із повномасштабною війною. Натомість шоу провейде в іншій країні, ймовірно, у Великій Британії.

Про це повідомили у Європейській спілці радіомовлення і телебачення.

«EBU повністю розуміє розчарування, з яким зустріли оголошення про те, що пісенний конкурс "Євробачення 2023" не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього року», — заявили у відомстві.

Організація також відмовилася від проведення конкурсу за межами України поблизу українського кордону. Пояснюють це тим, що технічні характеристики пропонованих місць та відсутність необхідної навколишньої інфраструктури не відповідають вимогам «Євробачення».

Рішення ухвалили зважаючи на гарантування безпеки для всіх причетних до заходу.

Організатори кажуть, що отримали оцінку безпеки від української сторони, яка підтвердила, що під час проведення «Євробачення» в Україні існувала б низка ризиків, зокрема ракетних ударів. Крім того, Спілка звернулася до сторонніх експертів з питань безпеки, які вказали, що контрзаходи, запропоновані для пом’якшення загроз, були недостатніми для міжнародного публічного заходу.

Окрім проблем безпеки, війна може змусити делегації та учасників узагалі відмовитися від приїзду в Україну, стверджує EBU. А ще організація звернула увагу на коментар генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна в Україні «може тривати роки».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: