На росії розбився військовий літак Іл-76, є загиблі (фото)

photo_2022-06-24_04-43-47

У Рязанській області розбився російський військово-транспортний літак Іл-76.

Про це повідомляє Інтерфакс, пише Ліга.

У Міноборони рф стверджують, що літак виконував «навчально-тренувальний політ без вантажу», але через несправність двигуна «здійснив жорстку посадку» на ґрунт, а після «дотику із землею частково зруйнувався». Постраждалих доправили до медзакладів, заявили у відомстві.

На кадрах, які опублікував Telegram-канал Baza, видно, що в результаті «жорсткої посадки» літаку відірвало і розкурочило кабіну, а на місці аварії палахкотить вогонь і підійматися густий стовп чорного диму. Літак горів перед падінням.

російські пропагандистські ресурси з посиланням на рязанську владу повідомляють, що загиблих – четверо, поранених – п'ятеро.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року, під час війни на сході України, приблизно о 1:00 ночі було збито український Іл-76 неподалік Луганська. Виконавцями були найманці з російської диверсійної групи ПВК «Вагнер».

Військово-транспортний літак Іл-76 зі складу 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних сил ЗСУ летів у складі конвою з трьох літаків до аеропорту «Луганськ». Літак мав сідати другим, проте під час посадки він був збитий з ПЗРК «Ігла». На борту літака перебувало 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. В результаті обстрілу усі вони загинули

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: