США вчитиме українських пілотів літати на сучасних винищувачах

1200px-F-16_Fighting_Falcon
F-16

Конгресмен ветеранів ВПС США Адам Кінзінгер і конгресмен Кріссі Хулахан представили закон про підготовку українських пілотів-винищувачів і екіпажів на військових авіаційних ресурсах США.

Про це йдеться на сайті конгресмена Кізінгера.

Цей законопроект дозволить Сполученим Штатам почати навчання українських пілотів і членів екіпажів на F-15, F-16 та інших повітряних суднах, поки адміністрація продовжує розглядати можливість відправлення такого обладнання.

«Ми місяцями спостерігали, як український народ і світова спільнота відбиваються від несправедливих нападів з боку росії. Президент України Зеленський долучився до цієї нагоди, закликаючи своїх побратимів-українців приєднатися до боротьби та показати світові, як виглядає справжнє лідерство та демократична єдність. Сполучені Штати солідарні з українським народом, який продовжує захищати свій суверенітет. Я сподіваюся, що ми й надалі допомагатимемо їм покласти край нещадній війні росії», – сказав представник Кізінгер. «Українські військові потребують нашої негайної допомоги, особливо з повітряними засобами. Тож сьогодні я разом із моїм колегою-ветераном із ВПС, представником Хулаханом, запроваджую закон, щоб дозволити фінансування для навчання та військової допомоги українським військовим льотчикам. Дуже важливо, щоб ми підтримували Україну, поки вона продовжує боротися за демократію, і гарантувати, що вони будуть готові до будь-якої потенційної ескалації з боку росії».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: