Сєвєродонецьк під окупацією, росіяни призначили свого "коменданта"

Безымянный
Сєвєродонецьк

Керівник Сєвєродонецької військової адміністрації Олександр Стрюк розповів, що місто повністю під окупацією Росії і окупанти уже призначили свого "коменданта".

Про це розповів керівник Сєвєродонецької військової адміністрації Олександр Стрюк в ефірі телемарафону.

"Місто повністю під окупацією Російської Федерації. Вони намагаються наводити там свої порядки і наскільки мені відомо там призначили якогось "коменданта" і збирають якийсь "актив". Місто настільки знищене, що людям буде важко справлятися. Сподіваємося, що місто якомога швидше повернеться під контроль України", - повідомив він.

За його словами, наразі виїхати з міста зараз можна лише в бік окупованої території.

Глава ВЦА розповів, що люди, які переховувалися на "Азоті" почали виходити. Вони опинилися в окупації. Пропагандисти уже знімають із ними провокативні відео.

"Людям, які більше трьох місяців ховались в укриттях "Азота", необхідна психологічна допомога, однак росіяни, скориставшись їх станом, одразу почали знімати пропагандистські сюжети", - зазначив Стрюк.

Він додав, що у місцевій лікарні зроблено достатній запас медикаментів.

У Сєвєродонецьку українські військові відійшли на більш укріплені оборонні позиції, які дозволять у подальшому вести оборону. Стрюк додав, що Сєвєродонецька "майже не залишилося".

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила, що обговорення маневрів військових у соцмережах завдає шкоду роботі ЗСУ. Це забирає в них дорогоцінний час - добу/дві, які вони ще могли реалізовувати свої військові плани і маневри в умовах непублічності ходу військової операції. Адже одночасно з виходом з або заходом в місто реалізовуються паралельно декілька задач. І для їх реалізації важливо це робити в умовах інформаційної тиші.

"Публічна демонстрація цивільними особами обізнаності щодо ходу військових операцій та повідомлення про це у соцмережах до офіційних заяв Генштаба почасти зриває військові операції - як це було вчора і позавчора щодо Сєверодонецька. Коли просто не дали ЗСУ доробити заплановане", - написала Маляр.

У Нацгвардії пояснили, що Українських військових відвели з Сєвєродонецька, щоб зберегти життя захисників, закріпитися у безпечніших районах і підготуватися до ефективного контрнаступу. Операція з відходу тривала кілька днів. Про неї стало відомо 24 червня, бо інформація з фронту надходить трохи з запізненням з метою безпеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: