Вночі росіяни завдавали ракетних ударів по Україні з території Білорусі

ракета
Ілюстрація

Вночі та вранці 25 червня росія масово атакувала територію України ракетами. Повідомляли про вибухи на Львівщині, Київщині, Чернігівщині, Житомирщині та Харківщині, а також у Миколаєві.

Більшість з цих ракет запустили з Білорусі, повідомляє 24 канал з посиланням на "Беларускі Гаюн".

Про масові запуски ракет військово-повітряними силами Росії повідомили білоруські телеграм-канали. Вони кажуть, що аналізують наявні записи розмов російських пілотів.

Перший запуск ракет відбувся о 3:45. Інформації про зльоти з Білорусі не було, отож припускають, що літаки злітали з аеродромів Росії, а потім заходили в білоруський повітряний простір. Підліт був близько до кордону України, після цього відбувався запуск ракет. При цьому літак не перетинав кордон, аби його не збили.

У Білорусі кажуть, що місцеві жителі не чули винищувачів, бо вони працювали на великій висоті. Отож могли бачити лише сам запуск ракет.

Наразі підрахувати, скільки саме ракет запустили з території Білорусі, важко. Офіційну інформацію може оприлюднити Генштаб ЗСУ.

Запуск ракет продовжився близько до 5:30 з Наровлі, що у Гомельській області. Тоді зафіксували запуск 4 ракет. Згодом з боку Мозиря – ще кілька.

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус підтвердив, що знову росіяни атакували ракетами селище Десна. Мер Житомира Сергій Сухомлин зазначив, що під обстріл потрапили військові об'єкти біля обласного центру.

Також про вибухи повідомляли у Харкові, Миколаєві, Київській та Львівській областях. Про деталі наразі невідомо.

Речник Одеської ОВА Сергій Братчук зазначив, що, за попередньою інформацією, у різні області України прилетіли кілька десятків ракет.

На думку Братчука, ворог намагається відволікти увагу від того, що відбувається на Луганщині та Донеччині.

Таким чином ракетні удари є відволікаючими маневрами. Це ускладнює перекидання Збройних Сил України по різних регіонах та напрямках.

Щодо Чорного моря, то там наразі перебувають 4 носії крилатих ракет "Калібр", отож загроза завдання ракетних ударів залишається дуже високою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: