росіяни хочуть захопити «дорогу життя» на Луганщині, а ЗСУ відбивають ворожі штурми, - Генштаб

780x520
«Дорога життя» Лисичанськ - Бахмут

Українські захисники успішно відбивають штурми російських окупантів та завдають противнику втрат. росіяни не полишають спроб взяти під контроль автодорогу Бахмут — Лисичанськ на Луганщині та готуються до нового наступу на Харківщині.

Про це йдеться у зведенні Генштабу Збройних сил України станом на 06:00 вівторка, 28 червня.

Головне про ситуацію по напрямках:

На Волинському та Поліському напрямках у Збройних силах Білорусі відзначається проведення планового тренування зі зв’язку з залученням вузлів зв’язку пунктів управління.

На Сіверському напрямку окупанти завдали вогневого ураження зі ствольної та реактивної артилерії у районах Покровки, Старикового, Порозока та Верхньої Пожні Сумської області. У прикордонних районах Чернігівської області росіяни провели повітряну розвідку позицій українських військ безпілотником типу «Орлан-10».

На Харківському напрямку угруповання військ противника зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ до держкордону України й продовжує вести штурмові дії для покращення тактичного положення та сковування дій підрозділів Сил оборони.

Окупанти завдали авіаудару в районі населеного пункту Явірське та обстріляли з артилерії елементи інфраструктури в районах населених пунктів Харків, Руська Лозова, Старий Салтів, Перемога, Чепіль та Мілова. Українські бійці успішно відбили штурмові дії противника у напрямку Довгалівка — Залиман, російсько-окупаційні війська відійшли.

На Слов’янському напрямку ворог веде штурмові дії в напрямку Довгеньке — Долина та створює умови для наступу на Слов’янськ. Основні зусилля зосереджує на продовженні наступу на напрямку Ізюм — Слов’янськ. Також противник здійснив обстріли позицій ЗСУ з артилерії і реактивних систем залпового вогню, та провів повітряну розвідку безпілотником у районі Грушувахи. Спробу ворожого наступу в напрямку Довгеньке — Долина українські бійці рішуче зупинили та відкинули ворога назад.

На Краматорському напрямку активних дій росіяни не вели. Здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів Маяки та Тетянівка із ствольної артилерії.

На Лисичанському напрямку, аби завдати втрат, окупанти, окрім застосування мінометів та ствольної артилерії, завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Миколаївка та Яковлівка. Загарбники ведуть штурмові дії в напрямку Вовчоярівка — південна околиця Лисичанського нафтопереробного заводу, бої тривають.

Окупанти не полишають надії взяти під контроль автодорогу Бахмут — Лисичанськ. Для викриття вогневих позицій ЗСУ росіяни провели розвідку боєм у напрямку Миколаївка — Спірне, в подальшому вели наступ у цьому напрямку. Українські бійці успішно придушили всі ці спроби та змусили ворога відійти.

На Бахмутському напрямку противник обстрілює з артилерії райони Костянтинівки, Білогорівки, Виїмки, Покровського, Бахмута і Соледара. Також ворог проводить штурмові дії у напрямку Миронівка —Вуглегірська ТЕС, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій росіяни не вели. Стріляють зі ствольної та реактивної артилерії районів по населених пунктах Водяне, Авдіївка, Катеринівка, Комар, Щербаки, Зелений Гай та Новоданилівка.

Окупанти завдали авіаударів поблизу Кам’янки, Авдіївки та Шевченко. Українські бійці відбили штурм росіян у напрямку Єгорівка — Павлівка. Ворог із втратами відійшов.

На Південнобузькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих рубежів, недопущенні проведення українськими військами контрнаступальних дій у Херсонській та Миколаївській областях.

Для недопущення перегрупування підрозділів Сил оборони росіяни здійснювали вогневе ураження підрозділів ЗСУ із застосуванням ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Потьомкине.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту продовжує блокувати морські комунікації та вести розвідку.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває два носії крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Українські бійці продовжують успішно виконувати ракетно-артилерійські вогневі завдання. Результати вивчає розвідка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: